Meneer Janssen 2021-05-19T14:18:34+00:00

Meneer Janssen

Onder de naam Meneer Janssen maak ik muziek voor mensen die Nederlands willen leren.

Blij met jou is een lief liedje voor mijn moeder maar ook een lied om de Nederlandse voorzetsels (preposities) te oefenen. Mijn voormalige cursist Anas Khadem Al-jamie speelt akoestische gitaar en mijn dochter Stella zingt ook mee. De bijbehorende tekeningen zijn gemaakt door een andere getalenteerde ex-cursist: Maher Al Malek.

ER is een feest is een liedje over het lastige woordje ‘er’. De tekst is geschreven door Emily Palmer, auteur van Nederlands naar perfectie en 77 puntjes op de i.

Verleden tijd #4 is het vierde en laatste liedje in een serie die bedoeld is om mensen te helpen met het onthouden van de onregelmatige werkwoorden. De hoofdrol is dit keer weggelegd voor mijn dochter Stella.

Verleden tijd #3 is het derde liedje in een serie van vier nummers die bedoeld is om mensen te helpen met het onthouden van de onregelmatige werkwoorden. Dit keer heb ik zelf zowel de muziek als de videoclip gemaakt.

Achtentachtig (88) is een liedje om de getallen in het Nederlands te leren. Ik heb zowel de muziek als de videoclip gemaakt.

Ken je toevallig iemand die Nederlands leert? Is diegene ook zo verbaasd over al die gekke Nederlandse uitroepen? Met behulp van mijn liedje Poeh Poeh Nou Nou kan hij of zij binnenkort zelf een Nederlander verrassen door perfect te reageren met een van deze grappige tussenwerpsels van verbazing.

Nooit gehoord is het tweede liedje in een serie van vier nummers die bedoeld zijn om mensen te helpen met het onthouden van de onregelmatige werkwoorden. Dit keer heb ik zelf zowel de muziek als de videoclip gemaakt.

Verleden tijd is een lied om de onregelmatige werkwoorden beter te onthouden. Het is inmiddels al meer dan 50.000 keer bekeken op Youtube. De videoclip is gemaakt door Frans van Gastel (You Echo). Dit nummer is deel 1 van een later te verschijnen vierluik dat uiteindelijk de 130 meest gebruikte onregelmatige werkwoorden zal bevatten. Meer info volgt!

Hoe heet je? is een lied dat ik in opdracht van VU-NT2 heb geschreven. De videoclip is gefilmd door een van mijn cursisten, Afshin Moemennejad, en werd voor het eerst vertoond op de open dag voor internationale studenten aan de Vrije Universiteit. Tom van Nuenen zingt en speelt gitaar en ik doe de rest.

Ook maak ik 1-minuutfilmpjes van getalenteerde cursisten. Volg de serie via mijn Instagram:

Als docent Nederlands voor anderstaligen ontmoet ik allerlei talentvolle mensen. In deze serie van 1-minuut-filmpjes presenteer ik enkele van mijn favorieten. Aflevering 2: Maryam Imanizadeh. Maryam is geboren in Iran in 1984 en woont op dit moment in Amstelveen. Ze deed een master in publiek recht aan de Vrije Universiteit van Shiraz en leerde verschillende instrumenten spelen bij een muziekschool genaamd Magham. Maryam speelt tanbur en daf en heeft in Nederland opgetreden met het Nederlands Blazers Ensemble en Orchestre Partout. Ze is sinds mei 2017 in Nederland en schrijft nu al sprookjes en korte verhalen in het Nederlands. Dit korte sprookje is getiteld ‘De onwetenden’. facebook.com/maryam.imanizadeh.1 Muziek en tekst: Maryam Imanizadeh Tekstbewerking: Aleksandar Pantelic Origineel foto- en filmmateriaal: Maryam Imanizadeh Video en stem: Willem Janssen Kunstwerk in leader: Wessam Matouk (c) 2018 #MaryamImanizadeh #MeneerJanssen #Persianmusic #Persian #Perzischemuziek #tanbur #Perzischesprookjes #sprookjes #Persianfairytales #fairytales #NBE #OrchestrePartout #poëzie #poetry #Shiraz #Magham #Ademwolken #Clemm #WillemJanssen #Perzisch #Iran #talent #Dutch #Nederlands #spokenword #music #worldmusic #wereldmuziek #VrijeUniversiteit #Amsterdam

A post shared by Willem Janssen (Clemm) (@ademwolken) on

Als docent Nederlands voor anderstaligen ontmoet ik allerlei talentvolle mensen. In deze serie van 1-minuut-filmpjes presenteer ik enkele van mijn favorieten. Aflevering 3: Anas Khadem al-jamie. Anas is een muziek- en gitaarleraar uit Syrië. Hij studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium van Damascus. Tijdens de oorlog in Syrië begon hij met een project genaamd 'Music can make a change’, waarmee hij jongeren liet lachen, dansen en zingen. Anas heeft ook accountancy en economie gestudeerd. Als hij klaar is met zijn cursus Nederlands, wil hij hier graag in Nederland mee verdergaan. Op zijn Instagram en YouTube-kanaal vind je mooie klassieke gitaarmuziek in verschillende stijlen. @anas_khadem_aljame Muziek: Koshkin Prelude & Waltz Volledige video: https://www.youtube.com/watch?v=oohF36NttYc Kunstwerk in leader: Wessam Matouk (c) 2018 #AnasKhadem #MeneerJanssen #Koshkin #Prelude #Syrischemuziek #classicalguitar #Spanishguitar #classicalmusic #relaxing #forest #forestmusic #Damascus #Syria #Syrië #oorlog #musiccanmakeachange #Ademwolken #Clemm #WillemJanssen  #talent #Dutch #Nederlands #music #worldmusic #wereldmuziek #Amsterdam #VU #NT2 #guitarteacher #gitaarleraar

A post shared by Willem Janssen (Clemm) (@ademwolken) on

Als docent Nederlands voor anderstaligen ontmoet ik allerlei talentvolle mensen. In deze serie van 1-minuut-filmpjes presenteer ik enkele van mijn favorieten. Aflevering 4: Roula Kheirallah. Roula is geboren in Syrië in 1999. Al sinds haar kindertijd houdt ze van tekenen, maar sinds ze in Nederland woont, is ze het serieuzer gaan nemen. Roula tekent met potlood en houtskool. Ze vindt zichzelf nog een echte beginner en zegt dat ze nog veel moet oefenen. Als ze haar cursus Nederlands heeft afgerond, wil ze binnenhuisarchitectuur gaan studeren. Muziek: Clemm – Voor Roula. Kunstwerken: Roula Kheirallah Kunstwerk in leader: Wessam Matouk (c) 2018 #RoulaKheirallah #MeneerJanssen #houtskool #potlood #charcoal #pencil #drawing #art #kunst #Arabicart #Syrian #syrianart #Syrianartist #Dutchartist #femaleartist #handmade #artwork  #gallery #blackandwhite #creative #design  #nt2 #learning #mooi #mooiedingen #Clemm #WillemJanssen #VrijeUniversiteit #Amsterdam

A post shared by Willem Janssen (Clemm) (@ademwolken) on