Biografie 2017-09-29T00:31:23+00:00

Biografie

naam:
Wilhelmus Martinus Antonius Janssen (Willem)

alter ego’s:
Clemm, Meneer Janssen

kort:
muzikant, dichter, docent NT2

iets minder kort:
producer, componist, bassist, spoken word-artiest
schrijver van liedteksten, gedichten en korte verhalen
docent Nederlands als Tweede Taal (profiel op LinkedIn)

nog iets langer:
wikipedia

omgekeerd chronologisch:

2016-nu Ademwolken | Breath clouds (spoken word) – tekstschrijver, stemartiest

2015-nu Meneer Janssen (NT2-muziek; muziek om Nederlands te leren) – multi-instrumentalist, zanger, tekstschrijver, songwriter

2002-nu Clemm (elektronische indiepop; soloproject) – multi-instrumentalist, zanger, tekstschrijver, songwriter (5 albums)

2003-2004 The_Inaxy (indierock) – bassist (Winnaar Wraak van Brabant 2004)

2000-2004 Mrmoody (disco/funk/drum ’n’ bass) – bassist, co-songwriter (3 albums)

1998-2006 Flugroove (filmische electronica) – multi-instrumentalist, zanger, tekstschrijver, co-songwriter (5 albums)

1996-2000 Schwa/ttack (experimentele pop) – bassist, zanger, tekstschrijver, co-songwriter (5 albums)

in actie:

Ademwolken @ Teatro Munganga (2016)

Flugroove @ Ekko, Utrecht (2006)

Clemm @ Utopia, Drunen (2004)

The_Inaxy @ 013, Tilburg (2004)

in schijfjes (discografie):

Clemm / Janssen

  • Bird Hands (2013)
  • Far From Arcadia (2009)
  • Consider the Lilies (2007)
  • The Tristan EP (2004)
  • Einzelforschung (2002)

Flugroove

  • Like Brethren (2005)
  • The pre-ep (2004)
  • Recently I lacked eruptions ep (2001)
  • Muésique (2001)
  • Our words are as meaningless as yours (2000)

Mrmoody

  • Moove to the Groove (2003/2004)
  • MRmoody (2002)
  • Jams/n/gigs2001/2002 (2002)

Schwa/ttack

  • Don’t swear at sweet surroundings (2000)
  • Schwinfected (1999)
  • Circle the Vortex (1998)
  • My walk through Mother Nature (1998)
  • DisGUSting (1997)