Hoi!

Het is zover: mijn eerste kinderboek, dat prachtig is geïllustreerd door mijn getalenteerde Ethiopische ex-cursist Tadele Maru, is vanaf vandaag (voor €10,95) beschikbaar bij alle Nederlandse boekhandels. Bestel nu een exemplaar met één brul op de knop en help Tadele aan een goedwerkende computer!

WRAOH is een kort verhaal over taal. Een taal die elk kind kan leren: leeuwentaal! Als je echter zou zeggen dat het gaat over vooroordelen of het zien van schoonheid in het onbekende, zou je evengoed gelijk kunnen hebben. Zoals Thea Beckman het zo mooi zei: “Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt. Niet over wat de schrijver belangrijk vindt.” Ons prentenboek is met name geschikt voor kinderen van 3-6 jaar, maar je bent nooit te oud om je jong te voelen.

Ons verhaal:
Eind 2019 ontmoette ik Tadele Maru voor het eerst aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tadele volgde daar een cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen) en ik was zijn docent. Tijdens een lesonderdeel over interesses vertelde hij aan de klas dat hij tekende en schilderde. Toen ik zijn werk zag, was ik direct verkocht. De eerstvolgende les trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of hij een van mijn kinderverhalen zou willen illustreren. Dat bleek het begin van een intensieve samenwerking die ons zo goed bevalt dat we hem nog heel lang willen voortzetten. We hebben al allerlei plannen voor volgende uitgaven, waaronder een tweede kinderboek en een uitgave met vertaalde Ethiopische sprookjes.

Onze achtergrond:
Tadele (1987) is als politiek vluchteling uit Ethiopië naar Nederland gekomen. Hij heeft in zijn geboorteland o.a. een nationale kunstcompetitie gewonnen en werd uitgeroepen tot een van de top 10 Amhaarse kunstenaars. Behalve creatief is hij ook erg technisch. Tadele heeft een master in Voedingsmiddelentechnologie en heeft enkele jaren gewerkt als universitair docent in Bahir Dar.
Zelf ben ik in 1978 in Nederland geboren en heb ik Engels en Duits gestudeerd aan de UvA. Vervolgens heb ik een docentenopleiding Nederlands als Tweede Taal gedaan en werk ik inmiddels 11 jaar als NT2-docent. Daarnaast ben ik al 23 jaar actief als muzikant en tekstschrijver. Sinds een paar jaar maak ik onder de naam Meneer Janssen liedjes voor mensen die Nederlands willen leren en deze worden tot mijn grote vreugde op veel Nederlandse taalscholen gebruikt.

Steun Tadele:
Na deze zomervakantie begint Tadele met zijn studie Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen en hiervoor heeft hij een fatsoenlijk werkende computer nodig. Met zo’n nieuwe computer kan hij zich bovendien verder ontwikkelen als illustrator. Door ons prentenboek WRAOH te kopen draag je hieraan bij, want de opbrengst van de verkoop gaat geheel naar Tadele. Mocht je daarnaast nog een kleine extra bijdrage willen storten, kan dat op mijn rekeningnummer NL61INGB0688869351 t.n.v. W.M.A. Janssen onder vermelding van ‘bijdrage Tadele’.
Je helpt ons natuurlijk ook al heel erg als je ons boek aanraadt aan anderen, noemt op social media of ergens een positieve recensie over ons boek schrijft. We komen ook graag op locatie voorlezen (en voortekenen!), dus als je een leuke gelegenheid weet, laat het me gerust weten.

Ik zou het te gek vinden als het lukt om Tadele op deze manier een stapje op weg te helpen.

Fijne zomer!

Hartelijke groet,
Willem

PS 1 Je kunt ons boek het beste bij Libris, AKO of je favoriete lokale boekhandel bestellen. Dat kost je +- 1 euro minder aan verzendkosten dan bij Bol.com en wij als makers ontvangen bovendien 30 cent per boek meer dan bij een verkoop via Bol.com. Ook heb je in dat geval de mogelijkheid om het gratis in de winkel af te halen.

PS 2 Er is ook een Braziliaans-Portugese en Amhaarse uitgave beschikbaar. Beide zijn echter niet via de reguliere boekhandel te bestellen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, kun je contact met mij opnemen.

2021-07-22T17:55:06+00:00