Hoi,

Leuk nieuws: er komt binnenkort een kinderboek uit! Ik heb het verhaal geschreven en Tadele Maru Alemu heeft het prachtig geïllustreerd.

WRAOH is een kort verhaal over taal. Een taal die elk kind kan leren: leeuwentaal! Het lijkt ons met name geschikt voor kinderen van 3-6 jaar oud.

Onze samenwerking:
Eind 2019 ontmoette ik Tadele Maru Alemu voor het eerst aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tadele volgde daar een cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen) en ik was zijn docent. Tijdens een lesonderdeel over interesses vertelde hij aan de klas dat hij tekende en schilderde. Toen ik zijn werk zag, was ik direct verkocht. De eerstvolgende les trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of hij een van mijn kinderverhalen zou willen illustreren. Dat bleek het begin van een intensieve samenwerking die ons zo goed bevalt dat we hem nog heel lang willen voortzetten.

Meer over Tadele:
Tadele (11 oktober 1987) is als politiek vluchteling uit Ethiopië naar Nederland gekomen. Hij heeft in zijn geboorteland o.a. een nationale kunstcompetitie gewonnen en werd uitgeroepen tot een van de top 10 Amhaarse kunstenaars. Behalve creatief is hij ook erg technisch. Tadele heeft een master in Voedingsmiddelentechnologie en heeft enkele jaren gewerkt als universitair docent in Bahir Dar. In die functie heeft hij onder meer een apparaat uitgevonden waarmee boeren in afgelegen gebieden zonder stroom hun koeien sneller – en met minder kans op infecties – kunnen melken: een ‘manual milking machine‘. Op dit moment bereidt hij zich voor op een studie aan de Universiteit van Wageningen.

We laten je weten wanneer het boek beschikbaar is!

Hartelijke groet,

Willem

 

PS Naast de Nederlandstalige versie zal er ook een uitgave in het Amhaars en Braziliaans-Portugees verschijnen…

2021-05-20T15:06:01+00:00